Встановлення можливого ступеня зниження потреби у цукрі при виробництві морозива сироваткового на основі ферментованих концентратів сироватки
Дата
2021
Автори
Михалевич, Артур Петрович
Поліщук, Галина Євгеніївна
Басс, Оксана Олександрівна
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У технологіях молочних безлактознихпродуктів або продуктів зі зниженим вмістом лактози, які виготовляють шляхом гідролізу останньої до моноцукрів, зрозумілою є перспектива зменшення потреби у цукрі. У разі застосування в якості молочної основи для виробництва морозива сироваткового
відновлених концентратів демінералізованої сироватки, важливим є визначення максимально можливого ступеня заміни цукру у готовому продукті. In the technology of lactose-free dairy products or products with low lactose content, which are produced by hydrolysis of the latter to monosaccharides, it is clear the prospect of reducing the need for sugar. In the case of use as a milk base for the production of whey ice cream reduced concentrates of demineralized whey, it is important to determine the maximum possible degree of sugar substitution in the finished product.
Опис
Ключові слова
лактоза, ферментоліз, концентрати сироватки, сироватка підсирна, кафедра технології молока і молочних продуктів, lactose, enzymolysis, whey concentrates, sweet whey
Бібліографічний опис
Михалевич, А. П. Встановлення можливого ступеня зниження потреби у цукрі при виробництві морозива сироваткового на основі ферментованих концентратів сироватки / А. П. Михалевич, Г. Є. Поліщук, О. О. Басс // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 311.