Маффины функционального и диетического назначения

Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Стаття присвячена вдосконаленню технології маффінів функціонального та дієтичного призначення з використанням цукру, фруктози, глютенового та безглютенового борошна (рисового, гречаного), олії соняшникової і кукурудзяної, емульгаторів та хімічного розпушувача. Досліджено вплив цукру і фруктози на структурно-механічні характеристики тіста для маффінів з глютенового та безглютенового борошна. Встановлено, що, в порівнянні з цукром, фруктоза інтенсифікує процес випікання на 8 ... 10%. Розроблено та затверджено нормативні документи на новий вид продукції. Аrticle is devoted to improving technology muffin functional and dietary assignment by the use of sugar, fructose-based gluten wheat and gluten free (rice, buckwheat) types of flour, sunflower oil and corn oil, emulsifiers and chemical baking powder. The influence of sugar, fructose to structural and mechanical characteristics of dough mass muffin made of gluten and gluten-free flour. In muffin technology developed and approved normative documents.

Опис

Ключові слова

фруктоза, fructose, безглютенове борошно, маффины, сахарный диабет, целиакия, гликемический индекс, безглютеновяя мука, muffins, diabetes, celiac disease, glycemic index, gluten-free flour, кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Дорохович, А. М. Маффины функционального и диетического назначения / А. М. Дорохович, Н. П. Лазоренко // Научни трудове на УХТ “Хранителна наука, техника и технологии 2012” . - Пловдив, 2012. - Том 59. - С. 108-112.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced