Раціональні режими сушіння ріпаку

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Представлені дослідження із знаходженню раціональних режимів сушіння насіння ріпаку виходячи з кінетики сушіння та якісних характеристик. За якісну характеристику була прийнято значення кислотного числа олії та лабораторна схожість насіння ріпаку на 7 добу пророщування. Експериментальні дослідження кінетики процесу сушіння насіння ріпаку проводились на конвективному сушильному стенді із застосуванням автоматичної програми збору та обробки інформації, що дає можливість отримати більш точні дані експерименту. За отриманими даними експерименту за допомогою автоматичної програми збору та обробки інформації побудовані графіки кінетики процесу від впливу температури теплоносія. На представлених графіках представлені криві сушіння та криві швидкості сушіння, що характеризують процес сушіння, який проходить в період падаючої швидкості сушіння.

Опис

Ключові слова

сушіння, режим, насіння ріпаку, drying, mode, rapeseed, кінетика, кислотне число олії, kinetics, acid number of oil, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Пазюк, В. Раціональні режими сушіння ріпаку / Вадим Пазюк, Євгенія Шеманська, Даша Пазюк // Техніка, енергетика, транспорт АПК. – 2021. – № 3 (114). – С. 98–103.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced