Обґрунтування вибору ферментного препарату у технології сирів м’яких з козиного молока

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Модельний зразок сичужного згустку за використання ферменту NATUREN® Stamix мав дещо кращі реологічні властивості у порівнянні з CHY-MAX® М А, але так як NATUREN® Stamix є ферментним препаратом тваринного походження, для подальшого використання у технології м'яких сирів було обрано CHY-MAX® М, що є ферментним препаратом нового покоління і має мікробіальне походження. Він виготовлений глибокою ферментацією рослинного субстрату, має менше дозування, забезпечує скорочення викидів СО2 та достатній ступінь зсідання молока при низькій протеолітичній активності, забезпечує належні органолептичні властивості згустків. Крім того, препарат має сертифікат, що підтверджує дієтичний статус (Кошер (усі дні крім свята Песах)), Халяль, Вегетаріанський), що дозволяє суттєво розширити коло його потенційних споживачів.

Опис

Ключові слова

молоко козине, м'які сири, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Бібліографічний опис

Ющенко, Н. М. Обґрунтування вибору ферментного препарату у технології сирів м’яких з козиного молока / Н. М. Ющенко, І. М. Корольчук, У. Г. Кузьмик // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали X Всеукраїнської науково-практичної конференції, 23 листопада 2021 р, м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 73–74

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced