Ферментований напій оздоровчого призначення на основі соку столового буряку

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Напій з ферментованого соку столового буряку має загальнозміцнюючі та пробіотичні властивості, а вміст значної кількості беталаїнів обумовлює його антиоксидантну дію. Розширення асортименту продуктів, отриманих шляхом перероблення столового буряку, дозволить більш повно використовувати природний потенціал корисних інгредієнтів цього коренеплоду. Подальшим напрямом досліджень буде вивчення ефективності комбінування ферментованого бурякового соку з екстрактами пряно-ароматичної сировини. The drink from fermented beet juice has tonic and probiotic properties, and the content of a significant amount of betalains determines its antioxidant effect. Expanding the range of products obtained by processing table beets will allow you to make full use of the natural potential of useful ingredients of this root. A further area of research will be the study of the effectiveness of combining fermented beet juice with extracts of spicy-aromatic raw materials.

Опис

Ключові слова

ферментований напій, сік столового буряку, пробіотики, біфідобактерії, оздоровчий харчовий продукт, fermented beverage, beet juice, probiotics, bifidobacteria, health food, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. Ферментований напій оздоровчого призначення на основі соку столового буряку / Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 76–78

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced