Перспективи виробництва кисломолочного функціонального соусу з антиоксидантними властивостями
Файли
Дата
2022
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розроблений збагачений кисломолочний соус на основі йогурту належить до категорії функціональних продуктів, оскільки рівень забезпечення добових потреб людини у багатьох есенціальних нутрієнтах знаходиться у межах 10…50%. Визначено, що кисломолочний соус, збагачений порошками куркуми, орегано та сиропом лактулози, має високі показники якості, що відповідають вимогам нормативної документації. Такий соус буде прекрасним низькокалорійним доповненням для харчування людей, які ведуть здоровий спосіб життя і обирають продукти з високою біологічною цінністю, нутрітивною насиченістю при помірній енергетичній цінності. The developed enriched yogurt-based sour milk sauce belongs to the category of functional foods, as the level of human daily needs in many essential nutrients is in the range of 10… 50%. It was determined that sour milk sauce enriched with turmeric powder, oregano and lactulose syrup has high quality indicators that meet the requirements of regulatory documentation. This sauce will be a great low-calorie supplement for the diet of people who lead a healthy lifestyle and choose products with high biological value, nutritional saturation at moderate energy value.
Опис
Ключові слова
кисломолочний соус, йогурт, антиоксидантні властивості, функціональний харчовий продукт, здорове харчування, sour milk sauce, yogurt, antioxidant properties, functional food, healthy eating, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Стеценко, Н. О. Перспективи виробництва кисломолочного функціонального соусу з антиоксидантними властивостями / Н. О. Стеценко // Modern problems in science : Proceedings of the ХIХ International Scientific and Practical Conference, May 17 – 20, 2022. – Vancouver, Canada, 2022. – P. 889-893.