Збагачення плавлених сирів компонентами водоростей
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Метою даної роботи є обґрунтування вибору джерел мікроелементу йоду та удосконалення способу отримання плавленого сиру, збагаченого композицією водоростей.
Біологічною особливістю цистозіри та фукусу є виключна різноманітність, специфічність і неповторність складу біологічно активних речовин. Збагачення рецептури плавленого сиру обраною композицією водоростей буде сприяти підвищенню у готовому продукті як йоду, так і цілого комплексу мікроелементів та інших біологічно активних речовин.
The purpose of this work is to substantiate the choice of sources of the trace element iodine and to improve the method of obtaining processed cheese enriched with the composition of algae.
The biological feature of cystosira and fucus is the exceptional diversity, specificity and uniqueness of the composition of biologically active substances. Enriching the formula of processed cheese with a selected composition of algae will help to increase both iodine and a whole complex of trace elements and other biologically active substances in the finished product.
Опис
Ключові слова
плавлений сир, йододефіцит, водорості, processed cheese, iodine deficiency, algae, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Чиж, Ю. Збагачення плавлених сирів компонентами водоростей /Ю. Чиж, А. Башта // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 67–69