Інноваційний спосіб соління м’яса

Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Інтенсифікувати механічне оброблення шматків м’яса при посолі запропоновано шляхом вакуумного деформування (102 Па) та низькочастотного вібраційного впливу (5 Гц). При її застосуванні змінюється механізм проникнення компонентів розсолу в м’ясо по макро- і мікрокапілярам. Розподіл солі відбувається швидше внаслідок їх кращої пропускної здатності. Змінюється стан капілярів і пор, утворюється специфічна транспортна система у вигляді розгалуженої мережі трубочок діаметром 10-7÷10-6 м. Це сприяє кращому проникненню через них рідких компонентів розсолу. Швидкість і рівномірність розподілу розсолу в системі макро- і мікрокапілярів залежить від ступеня їх розгалуженості в тканині та потужності впливу генератора коливань. It is proposed to intensify the mechanical processing of pieces of meat with salt by vacuum deformation (102 Pa) and low-frequency vibration (5 Hz). Its use changes the mechanism of penetration of brine components into meat through macro- and microcapillaries. Salt distribution is faster due to their better throughput. The state of capillaries and pores changes, a specific transport system is formed in the form of an extensive network of tubes with a diameter of 10-7 ÷ 10-6 m. This promotes better penetration of liquid components of brine through them. The speed and uniformity of brine distribution in the system of macro- and microcapillaries depends on the degree of their branching in the tissue and the power of the oscillation generator.

Опис

Ключові слова

кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції, засолювання м’яса, механічна обробка, вакуумне деформування, генератор коливань, meat salting, machining, vacuum deformation, oscillation generator

Бібліографічний опис

Коваль, О. А. Інноваційний спосіб соління м’яса / О. А. Коваль, В. С. Гуць // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками ХІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 12–13 травня 2022 р., м. Київ. – Київ : РВВ НУБіП України, 2022. – С. 120–122

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced