Обґрунтування використання рослинної сировини для виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів спеціального дієтичного споживання (для спортсменів)

Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НУХТ

Анотація

Обґрунтовано використання порошків моркви, шпинату та білих грибів у виробництві кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів. Розроблено рецептуру фаршу на основі м'яса курячого з додаванням рослинних порошків. Досліджено органолептичні та функціонально-технологічні показники отриманих напівфабрикатів. Показано, що ступінь забезпечення добової потреби у білках при вживанні 150 г фаршу складає 30,1%, тобто продукт є функціональним за вмістом білку. Застосування розробленого функціонального фаршу для виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів підвищеної харчової та біологічної цінності, дозволяє отримати продукт, здатний збагатити організм спортсмена вітамінами В1, В2, РР, -каротином та мінеральними речовинами К, Са, Mg, P, Fe. The use of carrot, spinach and white mushroom powders in the production of culinary meat and vegetable semi-finished products is justified. A recipe for minced meat based on chicken meat with the addition of vegetable powders has been developed. The organoleptic and functional-technological indicators of the obtained semi-finished products were studied. It is shown that the degree of providing the daily need for proteins when consuming 150 g of minced meat is 30.1%, that is, the product is functional in terms of protein content. The use of the developed functional minced meat for the production of culinary meat-vegetable semi-finished products of increased nutritional and biological value allows you to obtain a product capable of enriching the athlete's body with vitamins B1, B2, PP, β-carotene and minerals K, Ca, Mg, P, Fe.

Опис

Ключові слова

м’ясо-рослинні напівфабрикати, продукти спеціального призначення, продукти дієтичного споживання, продукти для спортсменів, спортивне харчування, meat and vegetable semi-finished products, special purpose products, dietary products, products for athletes, sports nutrition, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Гойко, І. Ю. Обґрунтування використання рослинної сировини для виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів спеціального дієтичного споживання (для спортсменів) / І. Ю. Гойко, Н. О. Стеценко // Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 18 жовтня 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 145–148

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced