Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Досліджено коригування складу водопровідної води за показниками жорсткості загальної та лужності загальної, вмісту загального заліза, а також перманганатної окиснюваності для виготовлення безалкогольних напоїв відповідно до чинної нормативної документації. Встановлено, що застосування АВ Сentaur та високоосновного аніоніту Dowex SBR-P у Cl-формі в технологічній схемі доочищення водопровідної води дозволяє зменшувати вміст Feзаг до 0,01 мг/дм3 та показник Лзаг до 1,5 ммоль/дм3, що задовольняє вимоги до води для виготовлення безалкогольних напоїв.

Опис

Ключові слова

кафедра технології цукру і підготовки води, безалкогольні напої, загальна жорсткість води, загальна лужність води, загальне залізо, Dowex SBR-P, Centaur soft drinks, total water hardness, total water alkalinity, total iron

Бібліографічний опис

Боярчук, А. Л. Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв / А. Л. Боярчук, І. В. Карпович, Н. М. Чернова // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріали Х міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 102–103

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced