Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Досліджено коригування складу водопровідної води за показниками жорсткості загальної та лужності загальної, вмісту загального заліза, а також перманганатної окиснюваності для виготовлення безалкогольних напоїв відповідно до чинної нормативної документації.
Встановлено, що застосування АВ Сentaur та високоосновного аніоніту Dowex SBR-P у Cl-формі в технологічній схемі доочищення водопровідної води дозволяє зменшувати вміст Feзаг до 0,01 мг/дм3 та показник Лзаг до 1,5 ммоль/дм3, що задовольняє вимоги до води для виготовлення безалкогольних напоїв.
Опис
Ключові слова
кафедра технології цукру і підготовки води, безалкогольні напої, загальна жорсткість води, загальна лужність води, загальне залізо, Dowex SBR-P, Centaur soft drinks, total water hardness, total water alkalinity, total iron
Бібліографічний опис
Боярчук, А. Л. Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв / А. Л. Боярчук, І. В. Карпович, Н. М. Чернова // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріали Х міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 102–103