Justification of the choice of wild berries in food technologies
Файли
Дата
2022
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Wild fruits and berries are a rich source of vitamins, mineral compounds, organic acids, etc. Their value as medicinal and food raw materials is determined by the complex of biologically active substances, in particular their qualitative and quantitative composition, synergism of action and high degree of assimilation by the living organism. A significant part of biologically active substances have immunomodulatory, adaptogenic, antiatherosclerotic, hypotensive, antiradical effects.
Опис
Ключові слова
кафедра технології оздоровчих продуктів, vitamins, wild berries, multifunctional value, organic acids, human body
Бібліографічний опис
Kaminska, S. Justification of the choice of wild berries in food technologies / S. Kaminska, N. Gorlata // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 16 листопада 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 46–47.