Комплексна органолептична оцінка морозива з β-глюканом вівса
Дата
2022
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті наведено результати комплексної органолептичної оцінки морозива не жирного ацидофільно-сироваткового. Модифіковано дескрипторний метод органолептичної оцінки морозива, розроблено таблицю типових вад низькожирного морозива із β-глюканом та вдосконалено формулу розрахунку комплексного показника шляхом введення коефіцієнта поправки, що дає змогу підвищити якість продукту, своєчасно виявити його недоліки та порівняти його властивості з відомим аналогами. За результатами комплексної органолептичної оцінки морозива, у тому числі за модифікованим авторами методом, встановлено найвищий показник якості для зразка, що містить 0,75% β-глюкану.
Опис
Ключові слова
поправочний коефіцієнт, correction factor, дескриптор, descriptor, критерій якості, quality criterion, кафедра технології молока і молочних продуктів
Бібліографічний опис
Комплексна органолептична оцінка морозива з β-глюканом вівса / А. Михалевич, Г. Поліщук, Т. Осьмак, В. Сапіга // Харчова промисловість. – 2022. – № 31-32. – С. 15-26