Cпектрофотометричний аналіз наночасток срібла синтезованих з використанням безклітинного дріжджового екстракту
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Здійснювали культивування дріжджів Saccharomyces cerevisiae М437 упродовж 24 годин. Безклітинний екстракт отримували шляхом інкубації клітин дріжджів у стерильній бідистильованій воді упродовж 72 годин. До водного екстракту вносили розчин нітрату срібла до кінцевої концентрації 1 мМ. Проби витримували при 45 С в статичних умовах упродовж 72 годин. Спектри поглинання зразків вимірювали з використанням спектрофотометра в діапазоні довжин хвиль 200-700 нм.
Опис
Ключові слова
наночастинки срібла, Saccharomyces cerevisiae, біосинтез, silver nanoparticles, biosynthesis, кафедра біотехнології і мікробіології
Бібліографічний опис
Лазюка, Ю. В. Cпектрофотометричний аналіз наночасток срібла синтезованих з використанням безклітинного дріжджового екстракту / Ю. В. Лазюка, О. І. Скроцька, Є. В. Харченко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 63-64.