Cпектрофотометричний аналіз наночасток срібла синтезованих з використанням безклітинного дріжджового екстракту

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Здійснювали культивування дріжджів Saccharomyces cerevisiae М437 упродовж 24 годин. Безклітинний екстракт отримували шляхом інкубації клітин дріжджів у стерильній бідистильованій воді упродовж 72 годин. До водного екстракту вносили розчин нітрату срібла до кінцевої концентрації 1 мМ. Проби витримували при 45 С в статичних умовах упродовж 72 годин. Спектри поглинання зразків вимірювали з використанням спектрофотометра в діапазоні довжин хвиль 200-700 нм.

Опис

Ключові слова

наночастинки срібла, Saccharomyces cerevisiae, біосинтез, silver nanoparticles, biosynthesis, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Лазюка, Ю. В. Cпектрофотометричний аналіз наночасток срібла синтезованих з використанням безклітинного дріжджового екстракту / Ю. В. Лазюка, О. І. Скроцька, Є. В. Харченко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 63-64.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced