Подовження зберігання фруктів з використанням наночастинок срібла

Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Під час зберігання фруктів часто спостерігається їх гниття, що спричинене розвитком мікроорганізмів. Нанесення покриття на свіжі та мінімально оброблені фрукти є досить перспективним способом їх зберігання. Спеціально розроблені покриття можуть забезпечити додатковий захист від зараження мікроорганізмами, надаючи при цьому той самий ефект, що і зберігання в модифікованій атмосфері, не змінюючи склад внутрішнього середовища. Серед наноматеріалів значна увага приділяється наночастинкам срібла (AgNP) завдяки їх перспективним фізико-хімічним властивостям. AgNP є перспективними антимікробними агентами. Наночастки срібла є відмінним протимікробним засобом проти кишкової палички, психротрофних бактерій та плісняви. AgNP знищують мікроорганізми, пошкоджуючи їх клітинну мембрану і руйнуючи ДНК після проникнення в клітину.

Опис

Ключові слова

наночастинки срібла, фрукти, мікроорганізми, silver nanoparticles, fruits, microorganisms, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Потапенко, В. В. Подовження зберігання фруктів з використанням наночастинок срібла / В. В. Потапенко, О. І. Скроцька // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів ХI міжнародної науково-технічної конференції, 8 листопада 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 302-303.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced