Досягнення біотехнології у виробництві лактулози
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Основною проблемою у лікуванні гастроентерологічних захворювань є використання препаратів, що можуть викликати сильні побічні ефекти, або є несумісними при використанні з іншими лікарськими засобами. В якості альтернативного засобу для лікування пропонується використання препаратів з діючою речовиною - лактулоза. Для її отримання використана біотехнологія конверсії лактози сирної сироватки у лактулозу з використанням ферменту целобіозо-2-епімерази, що продукує генномодифікований штам Bacillus subtilis WB800. При оптимальних рН 7 та 80 ºС максимальний ступінь біоконверсії лактози у лактулозу становив 58,5%.
Опис
Ключові слова
лактулоза, lactulose, целобіозо-2-епімераза, cellobiose-2-epimerase, Bacillus subtilis WB800, біосинтез, biosynthesis, лактоза, lactose, біоконверсія, bioconversion, кафедра біотехнології і мікробіології
Бібліографічний опис
Піддубняк, К. С. Досягнення біотехнології у виробництві лактулози / К. С. Піддубняк, Ю. В. Карлаш // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : тези доповідей 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 412.