Спосіб замочування овечої вовни (патент на винахід UA 114836 C2)

Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Винахід належить до первинної обробки вовни для текстильної галузі легкої промисловості. Спосіб замочування овечої вовни включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше миття, віджимання, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно з заявленим способом замочування проводять у одну-чотири стадії у воді за температури 1-15 °C за співвідношенні вовна:вода 1:10-1:20 протягом 5-15 хв. Технічним результатом є отримання чистої вовни, яка під час замочування не зазнає лужного впливу реагентів на вовняне волокно. The invention relates to the primary processing of wool for the textile industry of light industry. The method of soaking the sheep wool includes preliminary loosening and dripping, soaking, spin and further wash, spin, rinse, spin and dry. According to The soaked method is carried out in one to four stages in water at a temperature of 1-15 ° C per ratio of wool: water 1: 10-1: 20 for 5-15 min. The technical result is getting pure wool, which during soaking does not undergo alkaline еffect of reagents on wool fiber.

Опис

Ключові слова

вовна, замочування, первинна обробка, wool, primary processing, soaking, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Патент України на винахід 114836 С2. МПК (2017.01) D01B 3/00, D01С 3/00. Спосіб замочування овечої вовни / М. І. Осейко, Т. І. Романовська, І. В. Левчук, В. А. Кіщенко ; Власник: Нац. ун-т харчових технологій ; Опубл. 10.08.2017, Бюл. № 15. 2 с.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced