Вплив електроіскрових розрядів перед віброекстрагуванням на хмелеву сировину
Файли
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Енергетична криза, збільшення попиту на продукцію з поліпшеними і екологічно безпечними якостями викликали необхідність розвитку нових технологій вилучення екстрактивних речовин з рослинних матеріалів, які знаходять своє застосування в харчовій промисловості, косметології, хімічної промисловості тощо. Особливий інтерес представляють екстрактивні речовини, які є безпечними для навколишнього середовища і не роблять шкідливого впливу на здоров'я людини. Значимість процесу екстрагування пояснюється його здатністю забезпечити практично повне вилучення екстрагованих речовин при невисокій температурі, що є запорукою отримання витягів високої якості. В даний час пильну увагу в дослідженнях процесу екстрагування направлено на використання екологічних, енергетично ефективних технологій, які базуються на використанні безпечних видів розчинників. Розробка "зелених технологій" екстрагування на сьогоднішній день є широко обговорюваної тематикою в міждисциплінарних областях хімії, біотехнологій тощо.
Опис
Ключові слова
електрогідравлічний ефект, електроіскрове оброблення, хміль, гранули, гіркі речовини, екстрагування, екстрагент, екстракт, electrohydraulic effect, electrospark processing, hops, granules, bitter substances, extraction, extractant, extract, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Бібліографічний опис
Запорожець, Ю. В. Вплив електроіскрових розрядів перед віброекстрагуванням на хмелеву сировину / Ю. В. Запорожець, Т. В. Бурлака // Науковий погляд у майбутнє. – Одесса, 2021. – Вип. 22,Т. 1. – С. 31-36.