Вплив електроіскрових розрядів перед віброекстрагуванням на хмелеву сировину

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Енергетична криза, збільшення попиту на продукцію з поліпшеними і екологічно безпечними якостями викликали необхідність розвитку нових технологій вилучення екстрактивних речовин з рослинних матеріалів, які знаходять своє застосування в харчовій промисловості, косметології, хімічної промисловості тощо. Особливий інтерес представляють екстрактивні речовини, які є безпечними для навколишнього середовища і не роблять шкідливого впливу на здоров'я людини. Значимість процесу екстрагування пояснюється його здатністю забезпечити практично повне вилучення екстрагованих речовин при невисокій температурі, що є запорукою отримання витягів високої якості. В даний час пильну увагу в дослідженнях процесу екстрагування направлено на використання екологічних, енергетично ефективних технологій, які базуються на використанні безпечних видів розчинників. Розробка "зелених технологій" екстрагування на сьогоднішній день є широко обговорюваної тематикою в міждисциплінарних областях хімії, біотехнологій тощо.

Опис

Ключові слова

електрогідравлічний ефект, електроіскрове оброблення, хміль, гранули, гіркі речовини, екстрагування, екстрагент, екстракт, electrohydraulic effect, electrospark processing, hops, granules, bitter substances, extraction, extractant, extract, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Запорожець, Ю. В. Вплив електроіскрових розрядів перед віброекстрагуванням на хмелеву сировину / Ю. В. Запорожець, Т. В. Бурлака // Науковий погляд у майбутнє. – Одесса, 2021. – Вип. 22,Т. 1. – С. 31-36.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced