Біологічна цінність зеленого смузі з хлорелою

Ескіз

Дата

2023

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У роботі встановлено оптимальну рецептуру зеленого смузі з хлорелою, який має високі показники біологічної цінності білку. Скор першої лімітованої незамінної амінокислоти зростає на 30%, коефіцієнт утилітарності білку, тобто рівень його засвоєння, підвищується на 23% і досягає 82%. Масова частка амінокислот, які використовуються нераціонально, у продукті стає меншою на 17,3%. Регулярне споживання функціонального смузі з хлорелою сприятиме зміцненню імунітету; виведенню токсинів та важких металів; компенсації наслідків стресу; покращенню пам'яті; подовженню молодості організму людини. The work established the optimal recipe for a green smoothie with chlorella, which has high indicators of the biological value of protein. The score of the first limited essential amino acid increases by 30%, the utilitarian coefficient of the protein, i.e. the level of its assimilation, increases by 23% and reaches 82%. The mass share of irrationally used amino acids in the product becomes smaller by 17.3%. Regular consumption of a functional smoothie with chlorella will help strengthen immunity; removal of toxins and heavy metals; compensation for the effects of stress; improving memory; prolonging the youth of the human body.

Опис

Ключові слова

смузі, хлорела, біологічна цінність, функціональний харчовий продукт, оздоровчий напій, дієтична добавка, smoothie, chlorella, biological value, functional food, health drink, dietary supplement, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. О. Біологічна цінність зеленого смузі з хлорелою / Н. О. Стеценко, А. О. Куделко // Технологія-2023 : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 26 травня 2023 р. – Київ : Східноукр. нац. ун-т ім. В. Даля, 2023. – С. 405–406

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced