Розроблення м'ясних паштетів спеціального призначення для профілактики залізодефіцитної анемії
Файли
Дата
2023
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У наукових дослідженнях запропоновано використання крові для фортифікації продукту гемовим залізом, яке краще всмоктується з кишечника. Розроблено модельні м’ясні фарші для паштетів з використанням м'яса, шкірки і печінки курячої, цільної крові та рослинної клітковини. За результатами органолептичної оцінки найкращими є зразок із внесенням крові у кількості 1%.
Scientific studies suggest the use of blood to fortify the product with heme iron, which is better absorbed from the intestines. Model minced meat for pâtés was developed using chicken meat, skin and liver, whole blood and vegetable fiber. According to the results of the organoleptic evaluation, the sample with 1% blood is the best.
Опис
Ключові слова
паштети, м'ясо куряче, шкірка і печінка куряча, цільна кров, рослинна клітковина, pates, chicken meat, chicken skin and liver, whole blood, vegetable fiber, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Бібліографічний опис
Розроблення м'ясних паштетів спеціального призначення для профілактики залізодефіцитної анемії / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, К. О. Марченко, В. Ю. Мохорт // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3-7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 1. – С. 300.