Розробка методики визначення триптофану в молочній продукції методом молекулярної люмінесценції
Вантажиться...
Файли
Дата
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розроблено методику та проведено валідацію визначення триптофану методом молекулярної флуоресценції. Люмінесцентне визначення проводилось при довжині хвилі збудження світла λ = 280 нм і реакції сигналу при λ = 360 нм. За цих умов інші сполуки, що присутні в молоці і здатні до флуоресценції, такі як, наприклад, тирозин і фенілаланін, не заважають визначенню триптофану. Діапазон лінійності калібрувального графіка становить від 0,01 до 0,5 мг/л триптофану. Межа виявлення становить 0,01 мг/л. Було досліджено втрати триптофану під час пробопідготовки та величину матричного ефекту. Встановлено, що втрати та матричний ефект не перевищують 20%. Відносне стандартне відхилення при паралельних визначеннях менше ніж 7%, що робить методику придатною до визначення триптофану в молочній продукції.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Піхало, П. А. Розробка методики визначення триптофану в молочній продукції методом молекулярної люмінесценції / П. А. Піхало, М. В. Іщенко, Н. П. Квітковська // Сучасні проблеми хімії : XXIV Міжнародна конференція студентів, аспірантів та молодих вчених, 17-19 травня 2023р., м. Київ. – Київ : КНУ імені Тараса Шевченка, 2023. – С. 35.