Вплив системи кайзен як складової LEAN-виробництва на якість та безпечність харчової продукції
Дата
2021
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Було показано, що оптимізація виробничих процесів (кайзен) не потребує серйозних фінансових вкладень, а вимагає лише використання інтелектуального потенціалу працівників. Система кайдзен може формуватися так, щоб нові елементи легко вбудовувалися в існуючу на виробництві систему, не вимагаючи зміни структурної логіки всієї системи. Дуже важливо охопити у її впровадженні всі аспекти, що регламентуються принципами НАССР, адже це дозволить впливати на якість та безпеку кінцевої харчової продукції.
It has been shown that optimisation of production processes (kaizen) does not require serious financial investments, but only requires the use of the intellectual potential of employees. The kaizen system can be designed so that new elements can be easily integrated into the existing system without requiring changes in the structural logic of the entire system. It is very important to cover all aspects regulated by the HACCP principles in its implementation, as this will allow to influence the quality and safety of the final food products.
It has been shown that optimisation of production processes (kaizen) does not require serious financial investments, but only requires the use of the intellectual potential of employees. The kaizen system can be designed so that new elements can be easily integrated into the existing system without requiring changes in the structural logic of the entire system. It is very important to cover all aspects regulated by the HACCP principles in its implementation, as this will allow to influence the quality and safety of the final food products.
Опис
Ключові слова
кафедра експертизи харчових продуктів, cистема кайзен, LEAN-виробництво харчової продукції, якість та безпечність харчової продукції, оптимізація виробничих процесів, Kaizen system, LEAN food production, quality and safety of food products, optimisation of production processes
Бібліографічний опис
Пащенко, Б. Вплив системи кайзен як складової LEAN-виробництва на якість та безпечність харчової продукції / Б. Пащенко, В. Анісімова // Якість і безпека харчових продуктів : збірник тез V Міжнародної науково-практичної конференції, 11 -12 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 188-189