Розширення асортименту напівфабрикатів у тістовій оболонці з використанням біологічно-активних збагачувачів

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У науковій роботі було запропоновано удосконалити технологію пельменів з використанням кунжуту з метою збагачення продукту залізом в легкозасвоювальній формі. Залізо бере участь в імунобіологічних процесах, сприяє активній працездатності м'язів при фізичних навантаженнях, допомагає захищати організм від хвороботворних мікроорганізмів та є компонентом багатьох білкових і ферментних систем організму. Однією з найважливіших функцій заліза є транспорт кисню від легенів до клітин і виведення вуглекислого газу з них. Особливий білок – гемоглобін, який міститься в еритроцитах, переносить молекули кисню до кожної клітини
In the scientific work, it was proposed to improve the technology of dumplings using sesame in order to enrich the product with iron in an easily digestible form. Iron participates in immunobiological processes, promotes the active performance of muscles during physical exertion, helps protect the body from pathogenic microorganisms and is a component of many protein and enzyme systems of the body. One of the most important functions of iron is the transport of oxygen from the lungs to the cells and the removal of carbon dioxide from them. A special protein - hemoglobin, which is contained in erythrocytes, carries oxygen molecules to each cell

Опис

Ключові слова

біологічно-активні збагачувачі, пельмені, biologically active fortifiers, dumplings, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Гащук, О. Розширення асортименту напівфабрикатів у тістовій оболонці з використанням біологічно-активних збагачувачів / О. Гащук, О. Москалюк, В. Лилик // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 23–24 травня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 166.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced