Органолептичний аналіз композицій фіточаів «Пори року»

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Нами розроблено оригінальні фітокомпозиції на основі традиційних видів лікарської та харчової рослинної сировини, притаманної для українських широт. Згідно органолептичної оцінки фіточаїв, данні напої мають прийнятні показники. Враховуючи позитивні ефекти впливу окремих компонентів фіточаїв, можна прогнозувати комплексний позитивний вплив на організм людини. Сировина була підібрана з урахуванням відповідності певним потребам людини, які збільшуються у різні періоди року, тобто зимовий чай має зігріваючий, протизапальний та загальноміцнюючий ефект, весняний – вітамінний, легкий та ароматний, імуностимулюючий; літній – освіжаючий і тонізуючий, осінній – має заспокійливу, протизапальну та імуностимулюючу дію
We have developed original phytocompositions based on traditional types of medicinal and food plant raw materials inherent in the Ukrainian latitudes. According to the organoleptic assessment of herbal teas, these drinks have acceptable indicators. Taking into account the positive effects of the individual components of phytoteas, it is possible to predict a complex positive effect on the human body. The raw materials were selected taking into account the compliance with certain human needs, which increase in different periods of the year, i.e. winter tea has a warming, anti-inflammatory and general strengthening effect, spring tea has a vitamin, light and aromatic, immunostimulating effect; summer – refreshing and toning, autumn – has a soothing, anti-inflammatory and immunostimulating effect

Опис

Ключові слова

органолептичний аналіз, organoleptic analysis, напої, drinks, показники якості, quality indicators, фіточаї, herbal teas, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Козлова, Я. В. Органолептичний аналіз композицій фіточаїв «Пори року» / Я. Козлова, С. А. Бажай-Жежерун // Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації : матеріали І Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет-конференції, 15 травня 2024 р., м. Львів. – Львів : ЛНУ ім. Івана Франка, 2024. – С. 162–165.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced