Дослідження яблучної сировини для виробництва фруктово-ягідного мармеладу оздоровчого призначення
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Нами досліджено органолептичні та основні фізико-хімічні показники якості яблучного пюре яблук пізньостиглих сортів: Ренет Симиренко, Кальвіль сніговий, Джонатан. Найвищим вмістом пектину та вітамінів С та Р характеризуються яблука сорту Ренет Симиренко, ці плоди також мають відмінні смакові властивості. Нами досліджено характеристики пектинових речовин яблук сорту Ренет Симиренко. Досліджуваний пектин за вмістом ацетильної складової, яка впливає на здатність до драглеутворення відноситься до пектинів з високою драгле твірною здатністю. Це також підтверджують дослідження вмісту у пектині метоксильної складової. Даний яблучний пектин відноситься до першої групи сировини за вмістом метоксильної складової
We have researched the organoleptic and basic physico-chemical indicators of the quality of applesauce from late-ripening apples: Renet Simyrenko, Calvil Snowy, Jonathan. Renet Simyrenko apples are characterized by the highest content of pectin and vitamins C and P. We investigated the characteristics of pectin substances of apples of the Renet Simyrenko variety. According to the content of the acetyl component, which affects the gelatin-forming ability, the investigated pectin belongs to pectins with high gelatin-forming ability. This is also confirmed by studies of the content of the methoxyl component in pectin. This apple pectin belongs to the first group of raw materials in terms of the content of the methoxyl component
We have researched the organoleptic and basic physico-chemical indicators of the quality of applesauce from late-ripening apples: Renet Simyrenko, Calvil Snowy, Jonathan. Renet Simyrenko apples are characterized by the highest content of pectin and vitamins C and P. We investigated the characteristics of pectin substances of apples of the Renet Simyrenko variety. According to the content of the acetyl component, which affects the gelatin-forming ability, the investigated pectin belongs to pectins with high gelatin-forming ability. This is also confirmed by studies of the content of the methoxyl component in pectin. This apple pectin belongs to the first group of raw materials in terms of the content of the methoxyl component
Опис
Ключові слова
яблука, apples, пюре, puree, пектин, pectin, фізико-хімічні показники, physico-chemical indicators, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Бажай-Жежерун, С. А. Дослідження яблучної сировини для виробництва фруктово-ягідного мармеладу оздоровчого призначення / С. А. Бажай-Жежерун, А. О. Башта // Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 24−26 квітня 2024 р. − Одеса : Олді+, 2024. − Т. 3. − С. 191−194.