Особливості екстрагування гірких речовин з хмелю

Ескіз

Дата

2020

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Хміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. За складом своїх речовин хміль є унікальною рослиною і тому не має замінників. Він містить близько 100 сполук, які відносяться до гірких речовин, 70 поліфенолів, а також понад 320 ароматних речовин. Гіркі речовини хмелю є ціноутворюючими як найбільш специфічні і характерні для якості пива компоненти хмелю. Причому визначення вартості хмелю і, що навіть більш важливо, дозування його здійснюють за єдиним показником — вмістом альфа-кислот. В той же час для інтенсифікації, більш глибокого використання хмелю у пивоварінні необхідно враховувати і всі інші складові частини його гіркоти
Hops are an irreplaceable and most expensive raw material for beer production. By the composition of its substances, hops are a unique plant and therefore have no substitutes. It contains about 100 compounds that belong to bitter substances, 70 polyphenols, as well as more than 320 aromatic substances. Bitter substances of hops are price-forming as the most specific and characteristic hop components for the quality of beer. Moreover, the determination of the value of hops and, even more importantly, its dosage is carried out according to a single indicator - the content of alpha acids. At the same time, for the intensification and deeper use of hops in brewing, it is necessary to take into account all other components of its bitterness

Опис

Ключові слова

екстрагування, гіркі речовини, хміль, extraction, bitter substances, hops, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Розмеріця, О. В. Особливості екстрагування гірких речовин з хмелю / О. В. Розмеріця, Ю. В. Запорожець, Т. В. Бурлака // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 2. – С. 166.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced