Розроблення композицій фіточаїв оздоровчого призначення – «Пори року»
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Проведено органолептичну оцінку фіточаїв «Пори року". Дані напої мають прийнятні показники якості. Враховуючи позитивні ефекти впливу окремих компонентів фіточаїв, можна прогнозувати комплексний позитивний вплив на організм людини. Рослинна сировина була підібрана таким чином, щоб відповідати певним потребам людини, які підвищуються у відповідні періоди року, тобто зимовий чай має зігріваючий та імунозміцнюючий ефект, весняний – легкий та ароматний, вітамінний; літній – освіжаючий і тонізуючий, осінній – заспокійливий та імуностимулюючий, містить природні полісахариди, які виявляють детоксикаційну дію
An organoleptic evaluation of "Seasons" herbal teas was carried out. These drinks have acceptable quality indicators. Taking into account the positive effects of the influence of individual components of herbal teas, it is possible to predict a complex positive effect on the human body. Plant raw materials were selected in such a way as to meet certain human needs, which increase in the appropriate periods of the year, that is, winter tea has a warming and immune-strengthening effect, spring tea is light and aromatic, vitamin-rich, summer tea is refreshing and tonic, autumn tea is soothing and immunostimulating, contains natural polysaccharides that have a detoxifying effect
An organoleptic evaluation of "Seasons" herbal teas was carried out. These drinks have acceptable quality indicators. Taking into account the positive effects of the influence of individual components of herbal teas, it is possible to predict a complex positive effect on the human body. Plant raw materials were selected in such a way as to meet certain human needs, which increase in the appropriate periods of the year, that is, winter tea has a warming and immune-strengthening effect, spring tea is light and aromatic, vitamin-rich, summer tea is refreshing and tonic, autumn tea is soothing and immunostimulating, contains natural polysaccharides that have a detoxifying effect
Опис
Ключові слова
фіточай, лікарська та харчова рослинна сировина, фізіологічно активні речовини, органолептичні показники, кафедра технології оздоровчих продуктів, herbal tea, medicinal and food plant raw materials, physiologically active substances, organoleptic indicators
Бібліографічний опис
Козлова, Я. Розроблення композицій фіточаїв оздоровчого призначення – «Пори року» / Я. Козлова, С. Бажай-Жежерун // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 45.