Просо як один із видів безглютенових зернових культур
Файли
Дата
2023
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Одним із способів вирішення проблеми розширення асортименту безглютенової продукції є використання нових видів сировини. Аналіз хімічнного складу сучасних сортів проса, які вирощуються на території України показав, що: просо є джерелом харчових волокон, білку та мінеральних речовин. Має відносно низький вміст жиру та високого вмісту крохмалю. Отже, пщоно є перспективною сировиною для створення функціональних безглютенових продуктів. А найкращим сортом серед проаналізованих можна вважати – «Королівське». Самей цей сорт має відносно збалансований склад нутрієнтів
One of the ways to solve the problem of expanding the range of gluten-free products is to use new types of raw materials. Analysis of the chemical composition of modern varieties of millet grown in Ukraine showed that: millet is a source of dietary fiber, protein and minerals. It is relatively low in fat and high in starch. So, wheat germ is a promising raw material for creating functional gluten-free products. And the best variety among those analyzed can be considered - "Korolivske". This variety itself has a relatively balanced composition of nutrients
One of the ways to solve the problem of expanding the range of gluten-free products is to use new types of raw materials. Analysis of the chemical composition of modern varieties of millet grown in Ukraine showed that: millet is a source of dietary fiber, protein and minerals. It is relatively low in fat and high in starch. So, wheat germ is a promising raw material for creating functional gluten-free products. And the best variety among those analyzed can be considered - "Korolivske". This variety itself has a relatively balanced composition of nutrients
Опис
Ключові слова
кафедра технології оздоровчих продуктів, безглютенова продукція, сорти пшона, функціональні безглютенові продукти, department of health products technology, gluten-free products, millet varieties, functional gluten-free products
Бібліографічний опис
Побрусило, М. Просо як один із видів безглютенових зернових культур / М. Побрусило, Н. Івчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3–7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 1. – С. 62.