Роль триптофану в організмі людини

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Триптофан, або L-триптофан – одна з незамінних амінокислот для людського організму. Джерелами триптофану для організму людини зазвичай є різні продукти харчування, такі як авокадо, боби, сир, молоко, грудка індички, тощо, а також джерелом можуть бути безпосередні добавки триптофану. Окрім серотоніну та мелатоніну, триптофан є попередником нікотинаміду, триптаміну, хінолінової та ксантуренової кислоти, кінуреніну, а також ніацину, нікотинамід аденін динуклеотиду (NAD), кінуренової кислоти тощо.
Tryptophan, or L-tryptophan, is one of the essential amino acids for the human body. Sources of tryptophan for the human body are usually various foods, such as avocados, beans, cheese, milk, turkey breast, etc., and the source can also be direct supplements of tryptophan. In addition to serotonin and melatonin, tryptophan is a precursor of nicotinamide, tryptamine, quinolinic and xanthurenic acid, kynurenine, as well as niacin, nicotinamide adenine dinucleotide (NAD), kynurenic acid, etc.

Опис

Ключові слова

кафедра харчової хімії, молочна продукція, триптофан, метаболіти триптофану, dairy products, tryptophan, tryptophan metabolites

Бібліографічний опис

Яковенко, З. Р. Роль триптофану в організмі людини / З. Р. Яковенко, Н. П. Квітковська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11-12 квітня. 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 2. – С. 251

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced