Постійне оновлення харчового законодавства України – запорука безпечності харчових продуктів

Ескіз

Дата

2023

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Законодавчі зміни у сфері безпечності харчових продуктів обумовлені необхідністю виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та теперішнім воєнним станом у державі. Аналіз змін, які було зроблено у 2022 році показав, що більш ретельно упорядковано норми простежуваності за рахунок введення позначок для харчових продуктів тваринного походження та вимог до маркування. Крім того, прийняття закону щодо матеріалів та предметів, які контактують з харчовими продуктами дозволить знизити ризик небезпеки щодо міграції шкідливих речовин у харчові продукти. Постійне оновлення асортименту харчових продуктів та пакувальних матеріалів і тари для них та методів дослідження їх якості і безпечності буде обумовлювати постійні зміни харчового законодавства.
Legislative changes in the field of food safety are due to the need to fulfill the requirements of the Association Agreement between Ukraine and the EU and the current state of war in the country. An analysis of the changes that were made in 2022 showed that the traceability standards were more carefully regulated due to the introduction of labels for food products of animal origin and labeling requirements. In addition, the adoption of a law on materials and objects that come into contact with food products will reduce the risk of danger regarding the migration of harmful substances into food products. Constant updating of the assortment of food products and packaging materials and containers for them, as well as methods of researching their quality and safety, will lead to constant changes in food legislation.

Опис

Ключові слова

харчове законодавство, закон України, наказ, якість, безпечність, food legislation, law of Ukraine, order, quality, safety, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра харчової хімії

Бібліографічний опис

Шульга, О. С. Постійне оновлення харчового законодавства України – запорука безпечності харчових продуктів / О. С. Шульга, С. І. Шульга // Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку : матеріали ІV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 20 квітня 2023 р., м. Київ : тези доповідей. – Київ : КНУБА, 2023. – С. 201-204

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced