Струминний апарат з кавітаційним ефектом
Дата
2021
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Значна кількість процесів в харчовій, хімічній, фармацевтичній і інших галузях промисловості пов’язані з процесами тепломасообміну в газорідинних системах. Відомі різноманітні способи впливу на технологічні середовища з метою інтенсифікації цих процесів. Нами пропонується гідродинамічний спосіб, як простий та економний, який реалізується в рідинно-газових струминних апаратах (ежекторах). Завдяки простоті конструкції, незначним розмірам, відсутності рухомих елементів та можливості ежекції газу без додаткових затрат енергії такі апарати знаходять все більше використання для
проведення процесів сульфітації, сатурації, пастеризації, насичення напоїв діоксидом вуглецю
A significant number of processes in the food, chemical, pharmaceutical and other branches of industry are related to the processes of heat and mass exchange in gas-liquid systems. There are various ways of influencing technological environments with the aim of intensifying these processes. We offer a simple and economical hydrodynamic method, which is implemented in liquid-gas jet devices (ejectors). Due to the simplicity of the design, small dimensions, the absence of moving elements and the possibility of gas ejection without additional energy costs, such devices are increasingly used for carrying out sulfitation, saturation, pasteurization, carbon dioxide saturation of beverages
A significant number of processes in the food, chemical, pharmaceutical and other branches of industry are related to the processes of heat and mass exchange in gas-liquid systems. There are various ways of influencing technological environments with the aim of intensifying these processes. We offer a simple and economical hydrodynamic method, which is implemented in liquid-gas jet devices (ejectors). Due to the simplicity of the design, small dimensions, the absence of moving elements and the possibility of gas ejection without additional energy costs, such devices are increasingly used for carrying out sulfitation, saturation, pasteurization, carbon dioxide saturation of beverages
Опис
Ключові слова
струминний апарат, кавітація, коефіцієнт ежекції, jet apparatus, cavitation, ejection ratio, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Бібліографічний опис
Слюсенко, А. Струминний апарат з кавітаційним ефектом / А. Слюсенко, В. Пономаренко, Д. Люлька // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х Міжнародної науково-технічної конференції, 09–10 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 39–41.