Старіння пива
Дата
2023
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Процеси «старіння» у пиві практично неминучі. Єдине, що можна зробити – вплинути на швидкість їх перебігу, тобто підвищити окислювальну стабільністьнапою. Питанню антиокислювальної (органолептичної) стабілізації на даний момент приділяється велика увага. Існує багато робіт, де досліджувалися процеси окислення пива. Головними методами дослідження в цих роботах був хемілюмінесцентний та хроматографічний методи, останній з яких дозволяє вивчати кінетику окислювальних процесів за зміною кількості продуктів окислення. Науковці дійшли до спільного висновку, що головним хімічним методом смакової стабілізації напою є внесення додаткової кількості речовин з антиоксидантними властивостями
"Aging" processes in beer are almost inevitable. The only thing that can be done is to influence the speed of their passage, that is, to increase the oxidative stability of the drink. At the moment, a lot of attention is paid to the issue of antioxidant (organoleptic) stabilization. There are many works where the oxidation processes of beer were studied. The main research methods in these works were chemiluminescent and chromatographic methods, the latter of which allows studying the kinetics of oxidation processes by changing the amount of oxidation products. The scientists came to a joint conclusion that the main chemical method of flavor stabilization of the drink is the introduction of an additional amount of substances with antioxidant properties
"Aging" processes in beer are almost inevitable. The only thing that can be done is to influence the speed of their passage, that is, to increase the oxidative stability of the drink. At the moment, a lot of attention is paid to the issue of antioxidant (organoleptic) stabilization. There are many works where the oxidation processes of beer were studied. The main research methods in these works were chemiluminescent and chromatographic methods, the latter of which allows studying the kinetics of oxidation processes by changing the amount of oxidation products. The scientists came to a joint conclusion that the main chemical method of flavor stabilization of the drink is the introduction of an additional amount of substances with antioxidant properties
Опис
Ключові слова
пиво, старіння, антиокислювальна стабілізація, аромат, смак, дефекти, beer, aging, antioxidantstabilization, aroma, taste, defects, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Бібліографічний опис
Кірієнко, С. Старіння пива / С. Кірієнко, А. Пархоменко, Р. Мукоїд // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 1. – С. 207.