Корисні властивості натуральної харчової добавки – куркуміну
Дата
2023
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Куркума має довгу історію застосування в якості прянощів та харчової добавки, яка поліпшує колір та смакові якості харчових продуктів завдяки своєму антиоксидантному потенціалу. Колір харчового продукту має не аби яке значення для покупця: це не тільки показник свіжості та якості продукту а й характеристика його впізнання. Куркумін є хорошою і дешевою альтернативою шафрану, хоча він не може замінити сильний специфічний аромат та смак останнього.
Turmeric has a long history of use as a spice and food additive that improves the color and flavor of foods due to its antioxidant potential. The color of a food product is of great importance to the buyer: it is not only an indicator of the freshness and quality of the product, but also a characteristic of its recognition. There is curcumin a good and cheap alternative to saffron, although it cannot replace the strong specific aroma and taste of the latter.
Turmeric has a long history of use as a spice and food additive that improves the color and flavor of foods due to its antioxidant potential. The color of a food product is of great importance to the buyer: it is not only an indicator of the freshness and quality of the product, but also a characteristic of its recognition. There is curcumin a good and cheap alternative to saffron, although it cannot replace the strong specific aroma and taste of the latter.
Опис
Ключові слова
куркуміни, поліфеноли, харчові добавки, антиоксіданти, curcumin, polyphenols, food additives, antioxidants, кафедра харчової хімії
Бібліографічний опис
Майборода, О. І. Корисні властивості натуральної харчової добавки – куркуміну / О. І. Майборода, І. В. Попова // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали 10-ї Міжнародної науково-практичної конференції, 16–17 листопада 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 67–69.