Санітарно-гігієнічний контроль у закладах ресторанного господарства
Файли
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Організація санітарно-гігієнічного контролю у закладах ресторанного господарства є фундаментальним підходом до забезпечення безпеки харчових продуктів, а організація суворого контролю за веденням технологічного процесу дає змогу мати чітке уявлення про можливі порушення. Таку систему контролю санітарно-гігієнічних показників приготування страв та утримання приміщень закладу ресторанного господарства необхідно розглядати на кожному етапі виробництва харчових продуктів і забезпечувати систематичний підхід до запобігання харчовим забрудненням та отруєнням. Процедури верифікації та валідації – останній крок санітарно-гігієнічного контролю. Ці операції допомагають забезпечити ефективність та надійність санітарно-гігієнічного контролю у ресторанному закладі.
The organization of sanitary and hygienic control in restaurant establishments is a fundamental approach to ensuring the safety of food products, and the organization of strict control over the conduct of the technological process will allow to have a clear idea of possible violations. Such a system of control of sanitary and hygienic indicators of food preparation and maintenance of the premises of the restaurant business must be considered at each stage of food production and ensure a systematic approach to the prevention of food contamination and poisoning. Verification and validation is the last step of sanitary and hygienic control. These operations help to ensure the efficiency and reliability of sanitary and hygienic control in the restaurant.
The organization of sanitary and hygienic control in restaurant establishments is a fundamental approach to ensuring the safety of food products, and the organization of strict control over the conduct of the technological process will allow to have a clear idea of possible violations. Such a system of control of sanitary and hygienic indicators of food preparation and maintenance of the premises of the restaurant business must be considered at each stage of food production and ensure a systematic approach to the prevention of food contamination and poisoning. Verification and validation is the last step of sanitary and hygienic control. These operations help to ensure the efficiency and reliability of sanitary and hygienic control in the restaurant.
Опис
Ключові слова
санітарно-гігієнічний контроль, періодичність, вимоги, перевірка стану, sanitary and hygienic control, periodicity, requirements, condition check, кафедра теплоенергетики та холодильної техніки
Бібліографічний опис
Корецька, І. Л. Санітарно-гігієнічний контроль у закладах ресторанного господарства / І. Л. Корецька, М. М. Масліков // Modern systems of science and education in the USA, EU and other countries : proceedings of the conference. – 2024. – Book 22. – Pp. 28–31.