Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінним комплексом (Патент на корисну модель №155143)
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінним комплексом включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з вітамінним комплексом, до складу якого входить природний вітамін Е, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора та гомогенізацію утвореної емульсії. При цьому як вітамінний комплекс використовують олійну фазу, збагачену вітаміном А в кількості 25-30 % від добової потреби та вітаміном Е в кількості 0,03-0,05 %, а при гомогенізаціїї проводять додатково обробку розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,03-0,08 %.
The method of production of a mayonnaise product with a vitamin complex includes preparation of recipe components, mixing of an oil phase containing refined deodorized oil with a vitamin complex, which includes natural vitamin E, and an aqueous phase with flavor ingredients in the presence of an emulsifier and stabilizer, and homogenization of the resulting emulsion. At the same time, an oil phase enriched with vitamin A in the amount of 25-30% of the daily requirement and vitamin E in the amount of 0.03-0.05% is used as a vitamin complex, and during homogenization, additional processing is carried out with a solution of ascorbic acid in the amount of 0.03- 0.08%.
The method of production of a mayonnaise product with a vitamin complex includes preparation of recipe components, mixing of an oil phase containing refined deodorized oil with a vitamin complex, which includes natural vitamin E, and an aqueous phase with flavor ingredients in the presence of an emulsifier and stabilizer, and homogenization of the resulting emulsion. At the same time, an oil phase enriched with vitamin A in the amount of 25-30% of the daily requirement and vitamin E in the amount of 0.03-0.05% is used as a vitamin complex, and during homogenization, additional processing is carried out with a solution of ascorbic acid in the amount of 0.03- 0.08%.
Опис
Ключові слова
майонез, гомогенізація, вітамінний комплекс, смакові інгредіенти, емульсія, mayonnaise, homogenization, vitamin complex, flavoring ingredients, emulsion, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Патент на корисну модель № 155143, МПК А23 L 27/60 A23L 33/15. Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінним комплексом / Носенко Т. Т., Бабенко В. І., Бахмач В. О., Танчик Р. С., Калитенко А. С. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2022 05107 ; заявл. 29.12.2022 ; опубл. 25.01.2024, Бюл. № 4.