Спосіб виробництва сиру кисломолочного із козиного молока (Патент на корисну модель № 156008)

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Спосіб виробництва сиру кисломолочного із козиного молока включає пастеризацію нормалізованого за масовою часткою жиру молока із врахуванням у ньому вмісту білка, охолодження до температури заквашування, внесення бактеріальної закваски, хлористого кальцію і молокозсідального ферменту. У підготовлене до заквашування молоко, перед внесенням до нього бактеріальної закваски, вносять макову клітковину в кількості 3-5 %, яку попередньо піддають набуханню у невеликій кількості пастеризованого козиного молока, взятого у відношенні до цієї добавки як 3:1, з наступною тепловою обробкою за температури 95±2 °C із витримкою 3-5 хвилин та охолодженням до температури 30±2 °C.
The method of production of sour-milk cheese from goat milk includes pasteurization of milk normalized by mass fraction of fat, taking into account its protein content, cooling to fermentation temperature, introduction of bacterial starter, calcium chloride and lactic acid enzyme. In the milk prepared for fermentation, before adding bacterial starter to it, poppy fiber is introduced in the amount of 3-5%, which is previously subjected to swelling in a small amount of pasteurized goat's milk, taken in relation to this additive as 3:1, followed by heat treatment according to temperature of 95±2 °C with exposure for 3-5 minutes and cooling to a temperature of 30±2 °C.

Опис

Ключові слова

козине молоко, goat milk, сир кисломолочний, fermented milk cheese, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Патент на корисну модель № 156008 UA, МПК A23C19/00 A01J25/00С. Спосіб виробництва сиру кисломолочного із козиного молока / Савченко О. А., Грек В. І., Пшенична Т. В., Тимчук А. В. ; володілець Національний університет біоресурсів і природокористування України. – № u202305811 ; заявл. 01.12.2023 ; опубл. 25.04.2024, Бюл. № 17.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced