Порівняльний вплив різних сортів льону на якість пшеничного хліба
Дата
2022
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У роботі показано, що показники технологічного процесу та якості готових виробів за питомим об'ємом, формостійкістю подібні для всіх зразків хліба з подрібненим насінням льону різних сортів. Суттєві відмінності спостерігаються в забарвленні скоринки та м’якушки, які набувають коричневих відтінків для зразків з подрібненим насінням сорту «Айсберг», а також у цьому зразку відчувається більш виражений лляний присмак, ніж в зразках з подрібненим жовтонасіневим льоном.
The paper shows that the indicators of the technological process and quality of finished products in terms of specific volume and shape stability are similar for all samples of bread with crushed flax seeds of different varieties. Significant differences are observed in the color of the crust and crumb, which acquire brown shades for samples with crushed seeds of the “Iceberg” variety, and this sample has a more pronounced flax flavor than samples with crushed yellow-seeded flax.
The paper shows that the indicators of the technological process and quality of finished products in terms of specific volume and shape stability are similar for all samples of bread with crushed flax seeds of different varieties. Significant differences are observed in the color of the crust and crumb, which acquire brown shades for samples with crushed seeds of the “Iceberg” variety, and this sample has a more pronounced flax flavor than samples with crushed yellow-seeded flax.
Опис
Ключові слова
хліб пшеничний, насіння льону, тісто, м'якушка, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, wheat bread, flax seeds, dough, crumb
Бібліографічний опис
Порівняльний вплив різних сортів льону на якість пшеничного хліба / Г. Андронович, А. Вінник, Я. Корчак, Ю. Бондаренко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень-травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 96.