Використання лікарської рослинної сировини при виробництві безглютенових кексів
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Для забезпечення здорового харчування населення необхідна розробка технологій кондитерських виробів із введенням до їх складу джерел функціональних інгредієнтів, які не погіршують органолептичні властивості продукту та одночасно сприяють зниженню його калорійності. Заміна частини рисового борошна на лляне, а також додавання порошку плодів глоду та насіння кунжуту збагачує безглютенові кекси харчовими волокнами, поліненасиченими жирними кислотами, кальцієм та комплексом мікронутрієнтів. При їх споживанні буде забезпечена позитивна дія на стан серцево-судинної, нервової систем, шлунково-кишкового тракту, а також профілактика гіпертонії, інфаркту, інсульту, онкологічних захворювань та передчасного старіння.
To ensure healthy nutrition for the population, it is necessary to develop confectionery technologies with the introduction of sources of functional ingredients into their composition that do not impair the organoleptic properties of the product and at the same time contribute to reducing its calorie content. Replacing part of the rice flour with flax flour, as well as adding hawthorn fruit powder and sesame seeds enriches gluten-free muffins with dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, calcium and a complex of micronutrients. Their consumption will provide a positive effect on the state of the cardiovascular, nervous systems, gastrointestinal tract, as well as the prevention of hypertension, heart attack, stroke, cancer and premature aging.
To ensure healthy nutrition for the population, it is necessary to develop confectionery technologies with the introduction of sources of functional ingredients into their composition that do not impair the organoleptic properties of the product and at the same time contribute to reducing its calorie content. Replacing part of the rice flour with flax flour, as well as adding hawthorn fruit powder and sesame seeds enriches gluten-free muffins with dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, calcium and a complex of micronutrients. Their consumption will provide a positive effect on the state of the cardiovascular, nervous systems, gastrointestinal tract, as well as the prevention of hypertension, heart attack, stroke, cancer and premature aging.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Стеценко, Н. О. Використання лікарської рослинної сировини при виробництві безглютенових кексів / Н. О. Стеценко // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 24 грудня 2024 р., м. Полтава. – Полтава : ПДАУ, 2024. – С. 184–186.