Спосіб отримання сиру м'якого з рослинними компонентами (Патент на корисну модель № 154553)
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб отримання сиру м'якого з рослинними компонентами включає внесення в молоко функціонального інгредієнта ламінарії, ретельне перемішування 2-3 хв, температурну обробку молочної суміші при температурі 94-96 °C, термокислотну коагуляцію білковорослинної суміші кислою сироваткою з температурою 38-40 °C в кількості 12-18 % протягом 7-10 хв, утворення білково-рослинного згустка, видалення сироватки, формування, самопресування, посіл, просолювання, обсушування. Функціональний інгредієнт ламінарію вносять у молоко, підігріте до 36-38 °C, у кількості 1 %. Перед формуванням згустка вводять додаткові функціональні інгредієнти - порошки куркуми і паприки.
The method of obtaining soft cheese with plant components includes adding the functional ingredient of kelp to milk, thorough mixing for 2-3 min, temperature treatment of the milk mixture at a temperature of 94-96 °C, thermoacid coagulation of the protein-plant mixture with sour whey at a temperature of 38-40 °C in an amount of 12-18% for 7-10 min, formation of a protein-plant clot, removal of whey, molding, self-pressing, salting, drying. The functional ingredient of kelp is added to milk heated to 36-38 °C in an amount of 1%. Additional functional ingredients are introduced before the clot is formed - turmeric and paprika powders.
The method of obtaining soft cheese with plant components includes adding the functional ingredient of kelp to milk, thorough mixing for 2-3 min, temperature treatment of the milk mixture at a temperature of 94-96 °C, thermoacid coagulation of the protein-plant mixture with sour whey at a temperature of 38-40 °C in an amount of 12-18% for 7-10 min, formation of a protein-plant clot, removal of whey, molding, self-pressing, salting, drying. The functional ingredient of kelp is added to milk heated to 36-38 °C in an amount of 1%. Additional functional ingredients are introduced before the clot is formed - turmeric and paprika powders.
Опис
Бібліографічний опис
Патент на корисну модель № 154553, МПК: A23C 19/06. Спосіб отримання сиру м'якого з рослинними компонентами / Скирда О. Є., Акмен В. О., Сорокіна С. В., Соколова Є. Б., Одарченко Д. М., Нєміріч О. В., Мамченко Л. Є., Полупан В. В., Скирда О. І. ; володілець Державний біотехнологічний університет. – № u 202301822 ; заявл. 19.04.2023 ; опубл. 22.11.2023, Бюл. № 47.