Склад морозива молочно-овочевого низькожирного (Патент на винахід № 129135)
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Винахід стосується складу морозива молочно-овочевого низькожирного, що містить молочний жир, сухий знежирений молочний залишок, цукор, стабілізатор, воду питну, овочеве пектинвмісне пюре та β-глюкан з вівса. Технічним результатом є одержання морозива молочно-овочевого низькожирного, шляхом використання пектинвмісного пюре та високоочищеного β-глюкану з вівса, який є міметиком молочного жиру, сприятиме покрашенню якісних показників низькожирного морозива та дозволить розширити асортиментний ряд заморожених десертів.
The invention relates to the composition of low-fat dairy-vegetable ice cream, containing milk fat, dry skimmed milk residue, sugar, stabilizer, drinking water, vegetable pectin-containing puree and oat β-glucan. The technical result is the production of low-fat dairy-vegetable ice cream by using pectin-containing puree and highly purified oat β-glucan, which is a milk fat mimetic, will contribute to improving the quality indicators of low-fat ice cream and will allow expanding the range of frozen desserts.
The invention relates to the composition of low-fat dairy-vegetable ice cream, containing milk fat, dry skimmed milk residue, sugar, stabilizer, drinking water, vegetable pectin-containing puree and oat β-glucan. The technical result is the production of low-fat dairy-vegetable ice cream by using pectin-containing puree and highly purified oat β-glucan, which is a milk fat mimetic, will contribute to improving the quality indicators of low-fat ice cream and will allow expanding the range of frozen desserts.
Опис
Бібліографічний опис
Патент на винахід № 129135 UA, МПК A23G 9/04, A23G 9/32 (2006.01). Склад морозива молочно-овочевого низькожирного / О. В. Кочубей-Литвиненко, Г. Є. Поліщук, Т. Г. Осьмак, В. Я. Сапіга, А. П. Михалевич, У. Г. Кузьмик ; заявник Національний університет харчових технологій. – № a202202133 ; заявл. 21.06.2022 ; опубл. 22.01.2025, Бюл. № 4.