Склад морозива молочно-овочевого низькожирного (Патент на винахід № 129135)

Анотація

Винахід стосується складу морозива молочно-овочевого низькожирного, що містить молочний жир, сухий знежирений молочний залишок, цукор, стабілізатор, воду питну, овочеве пектинвмісне пюре та β-глюкан з вівса. Технічним результатом є одержання морозива молочно-овочевого низькожирного, шляхом використання пектинвмісного пюре та високоочищеного β-глюкану з вівса, який є міметиком молочного жиру, сприятиме покрашенню якісних показників низькожирного морозива та дозволить розширити асортиментний ряд заморожених десертів.
The invention relates to the composition of low-fat dairy-vegetable ice cream, containing milk fat, dry skimmed milk residue, sugar, stabilizer, drinking water, vegetable pectin-containing puree and oat β-glucan. The technical result is the production of low-fat dairy-vegetable ice cream by using pectin-containing puree and highly purified oat β-glucan, which is a milk fat mimetic, will contribute to improving the quality indicators of low-fat ice cream and will allow expanding the range of frozen desserts.

Опис

Бібліографічний опис

Патент на винахід № 129135 UA, МПК A23G 9/04, A23G 9/32 (2006.01). Склад морозива молочно-овочевого низькожирного / О. В. Кочубей-Литвиненко, Г. Є. Поліщук, Т. Г. Осьмак, В. Я. Сапіга, А. П. Михалевич, У. Г. Кузьмик ; заявник Національний університет харчових технологій. – № a202202133 ; заявл. 21.06.2022 ; опубл. 22.01.2025, Бюл. № 4.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в