Особливості застосування ультразвуку в технологіях заморожування харчових продуктів
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Якість заморожених продуктів рослинного походження безпосередньо пов’язана з розміром і розташуванням кристалів льоду, які значною мірою залежать від часу заморожування або темпу заморожування. Останнім часом ультразвук привернув значний інтерес, а й відповідно, його застосування в заморожуванні продуктів виявило багатообіцяючі переваги. Багатьма дослідниками підтверджено, що потужний ультразвук є дуже ефективним у початковому процесі утворення ядер, а також у подальшому процесі кристалізації під час заморожування. Використання ультразвуку в технологіях заморожування продуктів рослинного походження являється перспективним напрямом досліджень з огляду перспективи отримання заморожених харчових продуктів підвищеної якості.
The quality of frozen plant products is directly related to the size and location of ice crystals, which largely depend on the freezing time or freezing rate. Ultrasound has recently attracted considerable interest, and accordingly, its application in freezing products has shown promising advantages. Many researchers have confirmed that high-power ultrasound is very effective in the initial nucleation process, as well as in the subsequent crystallization process during freezing. The use of ultrasound in freezing technologies for plant products is a promising area of research in view of the prospect of obtaining frozen food products of improved quality.
The quality of frozen plant products is directly related to the size and location of ice crystals, which largely depend on the freezing time or freezing rate. Ultrasound has recently attracted considerable interest, and accordingly, its application in freezing products has shown promising advantages. Many researchers have confirmed that high-power ultrasound is very effective in the initial nucleation process, as well as in the subsequent crystallization process during freezing. The use of ultrasound in freezing technologies for plant products is a promising area of research in view of the prospect of obtaining frozen food products of improved quality.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Чорненький, В. В. Особливості застосування ультразвуку в технологіях заморожування харчових продуктів / В. В. Чорненький, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – С. 178.