Особливості екстрагування харчових природних барвників

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Нині споживачі все частіше віддають перевагу природнім барвникам перед синтетичними завдяки їхній безпечності для здоров’я людини. Натуральні барвники як правило виробляються з побічних продуктів та дикорослої сировини, належать до великих груп антоціанів беталаїнів, каротиноїдів і хлорофілів. Антоціани є однією з найважливіших груп природних пігментів рослинного походження і добре розчиняються у воді. Основними параметрами отримання природних барвників при екстрагуванні є температура, тип і концентрація компонентів екстрагента, час екстракції тощо.
Nowadays, consumers increasingly prefer natural dyes to synthetic ones due to their safety for human health. Natural dyes are usually produced from by-products and wild raw materials, belong to the large groups of anthocyanins, betalains, carotenoids and chlorophylls. Anthocyanins are one of the most important groups of natural pigments of plant origin and are well soluble in water. The main parameters for obtaining natural dyes during extraction are temperature, type and concentration of extractant components, extraction time, etc.

Опис

Бібліографічний опис

Клещук, О. О. Особливості екстрагування харчових природних барвників / О. О. Клещук, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – С. 177.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в