Розроблення технології овочевих соусів, збагачених харчовими волокнами

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Дефіцит харчових волокон у раціоні населення сягає 60% і, як відомо, є однією з основних причин все більшого поширення гіпертонічної хвороби, атеросклерозу, ожиріння, діабету, варикозної хвороби тощо. У зв’язку з вищевикладеним, метою нашого дослідження було вивчення харчових рослинних добавок та розробка технології соусів з використанням функціональних інгредієнтів – харчових волокон. Останнім часом широкої популярності набувають порошкоподібні рослинні композиції – джерела харчових волокон
The deficiency of dietary fiber in the population's diet reaches 60% and, as is known, is one of the main reasons for the increasing spread of hypertension, atherosclerosis, obesity, diabetes, varicose veins, etc. In connection with the above, the purpose of our research was to study food plant supplements and develop sauce technology using functional ingredients - dietary fiber. Recently, powdered plant compositions - sources of dietary fiber - have become widely popular

Опис

Бібліографічний опис

Бабенко, К. В. Розроблення технології овочевих соусів, збагачених харчовими волокнами / К. В. Бабенко, О. В. Дущак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – С. 179.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в