Використання бобових культур в оздоровчому харчуванні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Нами досліджено вміст пектинових речовин у зернобобовій сировині у період повної стиглості. Вміст пектинів у зернобобових складає від 0,8 до 2,82 %, залежно від культури. Найвищим вмістом пектинових речовин характеризуються боби сочевиці.Нами визначено, що водоутримувальна здатність харчових волокон досліджуваних зразків зернобобових культур становить 3,2...4,8 г води/г харчових волокон, залежно від культури. Тобто харчові волокна даних зернобобових культур за водоутримувальною здатністю відносяться до групи середньоводозв'язуючих харчових волокон. We have investigated the content of pectin substances in legume raw materials during the period of full ripeness. The content of pectins in legumes ranges from 0.8 to 2.82%, depending on the crop. Lentils are characterized by the highest content of pectin substances. We have determined that the water-holding capacity of dietary fibers of the studied samples of legume crops is 3.2...4.8 g of water/g of dietary fibers, depending on the crop. That is, the dietary fibers of these legume crops belong to the group of medium water-binding dietary fibers in terms of water-holding capacity.

Опис

Бібліографічний опис

Бажай-Жежерун, С. Використання бобових культур в оздоровчому харчуванні / С. Бажай-Жежерун, К. Воропай // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 7 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 101–103.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в