Контроль безпеки заморожених ягід, дефростованих після тривалого зберігання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Світова практика розвитку харчових технологій переконливо довела, що найбільш ефективним методом консервування плодово-ягідної сировини як з точки зору економічності процесу, так і з позицій отримання продукції високої якості навіть при тривалому (протягом 9-12 місяців) зберіганні, цілком безпечної для споживачів, є використання низьких температур та штучного холоду в усіх варіантах та модифікаціях. Завершальним етапом технології заморожування плодово-ягідної сировини є дефростація напівфабрикатів, які зберігались у замороженому стані тривалий час, і саме на цьому етапі питання безпеки набуває особливої актуальності. The world practice of food technology development has convincingly proven that the most effective method of preserving fruit and berry raw materials both from the point of view of process efficiency and from the point of view of obtaining high-quality products even with long-term (for 9-12 months) storage, completely safe for consumers, is the use of low temperatures and artificial cold in all its variants and modifications. The final stage of the technology of freezing fruit and berry raw materials is defrosting of semi-finished products that have been stored frozen for a long time, and it is at this stage that the issue of safety becomes particularly relevant.

Опис

Отримані результати показали також, що спосіб дефростації майже не впливає на рівень мікробіологічної чистоти напівфабрикатів, за винятком способу 3 – відігрів у холодильній камері. Очевидно, тут знову спрацьовує ефект температурного шоку, і кількість мікроорганізмів зменшується ще на 13 %. Установлено також, що протягом першої доби зберігання дефростованих ягід з’явилася невелика кількість дріжджів, яка збільшилась до кінця зберігання (36 годин) до 3,0 х 101 КУО / г,однак ця величина значно менша від гігієнічного нормативу (2,0 х 102).

Бібліографічний опис

Сімахіна, Г. О. Контроль безпеки заморожених ягід, дефростованих після тривалого зберігання / Г. О. Сімахіна // Scientific strategies in the context of global challenges : proceedings of the I International scientific-practical conference, 16 April 2025. – Kyiv : International association of scientists, 2025. – P. 210–211.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в