Використання ферментних препаратів за для оптимізації процесу приготування пива

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У роботі розглянуто перспективи використання ферментних препаратів у пивоварінні з метою підвищення ефективності виробництва, поліпшення якості продукції та скорочення технологічного циклу. Проведено аналіз впливу амілолітичних ферментів (Laminex® МАХ Flow 4G, Amylex 5T, Beerzym® AMYL HT, Beerzym® BG, EnerZyme® P7) на процес оцукрювання сусла, фільтрацію та бродіння. Дослідження показали, що застосування ферментів сприяє зниженню в'язкості сусла, скороченню часу фільтрації та підвищенню виходу екстракту. Також відзначено збільшення ступеня зброджування та вмісту алкоголю у пиві без погіршення органолептичних властивостей. Отримані результати підтверджують доцільність використання ферментних препаратів для оптимізації технології пивоваріння.

Опис

Бібліографічний опис

Георгієнко, О. Використання ферментних препаратів за для оптимізації процесу приготування пива / О. Георгієнко, Р. Мукоїд // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : тези доповідей 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7-11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – С. 174.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в