Інноваційні технології пізнього охмелення у крафтовому пивоварінні України
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Інноваційні технології пізнього охмелення, є ключовим чинником розвитку крафтового пивоваріння в Україні. Проаналізовано результати анкетування 42 пивоварень та дані GC-MS-аналізу продукції. Встановлено, що застосування технологій dryhopping, hoprocket, hopcannon та cryohops сприяє збереженню ароматичних сполук хмелю, покращенню якості аромату пива, зменшенню окислення та підвищенню стабільності смакових властивостей. Використання cryohops дозволяє досягти інтенсивного фруктового аромату, особливо у стилях NEIPA та American IPA. Інноваційні підходи також сприяють зниженню витрат на сировину до 10 %. Отримані результати підтверджують ефективність сучасних методів охмелення та їхню доцільність для впровадження в малих і середніх пивоварнях України.
Опис
Бібліографічний опис
Ничик, М. Інноваційні технології пізнього охмелення у крафтовому пивоварінні України / М. Ничик, Р. Мукоїд // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : тези доповідей 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7-11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – С. 177.