Особливості процесу виробництва крафтового пива
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розглянуто сучасні підходи до виробництва крафтового пива з використанням нетрадиційної сировини, що дозволяє створювати унікальні напої з новими органолептичними властивостями. Зокрема, використання фруктів, овочів, прянощів, молока, морських водоростей та альтернативних зернових (рис, кукурудза, сорго) дозволяє розширити асортимент пива, покращити його смак, аромат, колір і функціональні характеристики. Описано особливості підбору, підготовки та дозування нестандартної сировини, а також контроль параметрів бродіння. Зазначено, що така сировина може впливати на стабільність і безпечність продукту, тож потребує ретельного технологічного контролю. Використання місцевої сировини також сприяє розвитку регіонального виробництва. Представлено переваги інноваційного підходу для задоволення зростаючих запитів споживачів.
Опис
Бібліографічний опис
Данилюк, А. Р. Особливості процесу виробництва крафтового пива / А. Р. Данилюк, Є. М. Коваль, Р. М. Мукоїд // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : тези ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 10-11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУБіП, 2025. – С. 287–288.