Електрофізичні методи в харчовій промисловості
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У роботі досліджено застосування імпульсних електричних полів (ІЕП) у харчовій промисловості як перспективного нетрадиційного методу обробки, що сприяє інтенсифікації виробництва та підвищенню енергоефективності. Метою було вивчення впливу ІЕП на життєздатність культури E. coli у модельному розчині молочної сироватки. Результати показали, що збільшення напруги та тривалості обробки призводить до суттєвого зниження кількості мікроорганізмів, що пояснюється комплексним впливом електричних та електромагнітних полів.
Опис
Бібліографічний опис
Маринін, А. І. Електрофізичні методи в харчовій промисловості / А. І. Маринін, Р. С. Святненко, У. Г. Бандура // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ. – Ч. 1. – С. 266.