Електрофізичні методи в харчовій промисловості

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У роботі досліджено застосування імпульсних електричних полів (ІЕП) у харчовій промисловості як перспективного нетрадиційного методу обробки, що сприяє інтенсифікації виробництва та підвищенню енергоефективності. Метою було вивчення впливу ІЕП на життєздатність культури E. coli у модельному розчині молочної сироватки. Результати показали, що збільшення напруги та тривалості обробки призводить до суттєвого зниження кількості мікроорганізмів, що пояснюється комплексним впливом електричних та електромагнітних полів.

Опис

Бібліографічний опис

Маринін, А. І. Електрофізичні методи в харчовій промисловості / А. І. Маринін, Р. С. Святненко, У. Г. Бандура // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ. – Ч. 1. – С. 266.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в