Мед як функціональний інгредієнт у виробництві йогурту
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розглянуто можливість використання меду в якості функціональної добавки у виробництві йогурту. У зв’язку зі зростанням інтересу до здорового харчування, мед розглядається як натуральна добавка, що підвищує поживну цінність продукту та позитивно впливає на організм. Олігосахариди меду проявляють пребіотичні властивості, стимулюючи ріст корисних пробіотичних бактерій. Додавання 10% меду до йогурту сприяє збільшенню вмісту білка, сухих речовин, клітковини та кількості молочнокислих бактерій, що позитивно впливає на сенсорні, харчові та функціональні властивості продукту. Отримані результати підтверджують перспективність використання меду у харчовій промисловості.
Опис
Бібліографічний опис
Святненко, Р. С. Мед як функціональний інгредієнт у виробництві йогурту / Р. С. Святненко, У. Г. Бандура, А. І. Маринін // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – С. 218.