Органічні хлібобулочні вироби із використанням борошна кіноа
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В роботі проведено аналітичний огляд літератури, інтернет-ресурсів, інших видань за напрямком збалансованого харчування з високим вмістом необхідних окремих нутрієнтів і високою біологічною цінністю. Проведений пошук показав, що експерти NASA, в пошуку «ідеальної» крупи, зробили свій вибір на користь кіноа. Вона є незамінним продуктом для людей, що не переносять глютен, і використовується при виготовленні вегетаріанських та веганських продуктів. Насіння кіноа є корисним для людей які мають порушений обмін речовин та хворіють діабетом, мають зайву вагу, і проблеми серцево-судинного характеру та гіпертонічні хвороби. Кіноа багате на триптофан, клітковину, фітинову кислоту, вміст білків складає близько 20%.Кіноа має досить збалансований амінокислотний склад, що має схожість з білковим складом грудного молока, тому часто використовують в раціоні вагітних, дітей та спортсменів. Крім того кіноа містить також вуглеводи, жири, харчові волокна, багата вітамінами А, С, Е та вітамінами групи В, містить такі мікроелементи як Fe, Mn, Cu, Se, Zn, макроелементи К, Ca, Mg, Na, P. За хімічним складом кіноа значне переважає пшеничне борошно, тому використання борошна з кіноа для виробництва органічних хлібобулочних виробів є доцільним та перспективним.
Опис
Бібліографічний опис
Маковський, А. Органічні хлібобулочні вироби із використанням борошна кіноа / А. Маковський, Н. Фалендиш // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ. – Ч. 1. – С. 104.
